Cascara - Herbata z owoców kawowca Zobacz większe

Cascara - Herbata z owoców kawowca

Nowe

Bolivia Buena Vista Organic

Herbata z dojrzałych owoców kawowca. Po zaparzeniu uzyskuje bogaty smak słodkich suszonych owoców o delikatnej kwasowości. Doskonała dla tych, którzy nie lubią kawy a potrzebują kofeiny.

Miasto: Caranavi

Region: Copacabana

Wysokość: 1800m n.p.m.

Obróbka: owoce kawowca suszone na patio

Czas suszenia owoców: 5 dni

Co to jest cascara?

Cascara to po hiszpańsku skórka, łupina. Powstaje w procesie obróbki kawy. Z dojrzałych owoców kawowca oddziela się miąższ od pestki. Łupiny wiśni kawowca są suszone na słońcu i można z nich przyrządzić doskonały napar.

Historia

Tradycja picia cascary pochodzi z Etiopii i Jemenu, gdzie w taki sposób zaparzano owoce kawowca dużo wcześniej niż odkryto, że kawę można wypalać i parzyć po zmieleniu. Do naparu dodawano również przyprawy takie jak imbir czy cynamon.

Przepis

15g cascary / 200ml wody Zalej susz gorącą wodą i odczekaj 4 min. Zamieszaj kilkakrotnie napar i odczekaj jeszcze 3 min. Polecamy do French Press’a oraz każdej innej metody, w której dla Ciebie będzie wyjątkowo smaczna.




Cena: 22,00 zł

87 Sztuk

Dodaj do listy życzeń

  • Bolivia Buena Vista Organic

    Herbata z dojrzałych owoców kawowca. Po zaparzeniu uzyskuje bogaty smak słodkich suszonych owoców o delikatnej kwasowości. Doskonała dla tych, którzy nie lubią kawy a potrzebują kofeiny.

    Miasto: Caranavi

    Region: Copacabana

    Wysokość: 1800m n.p.m.

    Obróbka: owoce kawowca suszone na patio

    Czas suszenia owoców: 5 dni

    Co to jest cascara?

    Cascara to po hiszpańsku skórka, łupina. Powstaje w procesie obróbki kawy. Z dojrzałych owoców kawowca oddziela się miąższ od pestki. Łupiny wiśni kawowca są suszone na słońcu i można z nich przyrządzić doskonały napar.

    Historia

    Tradycja picia cascary pochodzi z Etiopii i Jemenu, gdzie w taki sposób zaparzano owoce kawowca dużo wcześniej niż odkryto, że kawę można wypalać i parzyć po zmieleniu. Do naparu dodawano również przyprawy takie jak imbir czy cynamon.

    Przepis

    15g cascary / 200ml wody Zalej susz gorącą wodą i odczekaj 4 min. Zamieszaj kilkakrotnie napar i odczekaj jeszcze 3 min. Polecamy do French Press’a oraz każdej innej metody, w której dla Ciebie będzie wyjątkowo smaczna.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Cascara - Herbata z owoców kawowca

Cascara - Herbata z owoców kawowca

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Pozostałe produkty z tej kategorii: